Inspiration For Life

Annas Bästa Banankaka

2013-01-26 Recept

Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.
 
 
Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen
10 kaka, ca 12 bitar

Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
    • eller  1 dl farinsocker och  0.5 dl råsocker och  0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 st bananer
  • 100 g smör
    • eller  1 dl flytande margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.

Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.

Taggar: Banankaka, Recept

Skriv en kommentar