Inspiration For Life

Det här receptet smakar nästan som att äta en chokladboll, men mycket nyttigare och med naturliga ingredienser som håller ditt blodsocker stabilt och som mättar bra på grund av de relativt höga proteininnehållet.
  
 
Ingredienser:
 
4 dl havregryn (ca 140g)
2 dl Whey proteinpulver chokladsmak
0,5 dl hackade mandlar
2 msk riven kokos
1-3 msk kokosmjöl
0,5 dl osötat äppelmos
1 msk honung eller agave sirap
0,5 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
0,5 dl valfri mjölk
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop de blöta ingredienserna i en separat skål och häll sedan över de blöta. Blanda ihop allt ordentligt med en slev eller med händerna (om du som jag gillar att äta upp smeten på händerna. 
Klä en rektanguljär bakform (ca 15-20x 15-20 cm) med plastfolie och gör folien dubbel så lång som bakfomen så att du kan vika den över formen. Lägg den tjocka smeten i botten, vik plastfolien över formen och tryck ut smeten till ett jämnt lager i botten.
Ställ in i kylen över natten eller minst 2 timmar och ta sedan ut och skär i 8 bitar.
Förvara i kylen i ca 1,5 vecka eller i frysen upp till 2-3 månader.
 
 
 
För fler suveräna recept:
http://www.tasty-health.se/
 
 

Hemmagjord proteinbar med chokladbollsmak

2013-01-29 Recept

Det här receptet smakar nästan som att äta en chokladboll, men mycket nyttigare och med naturliga ingredienser som håller ditt blodsocker stabilt och …
 
“Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful. Love takes no pleasure in other people’s sins, but delights in the truth. It is always ready to excuse, to trust, to hope, and to endure whatever comes."

1 Corinthians 13:4

2013-01-27 Quotes

“Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and …
Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.
 
 
Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen
10 kaka, ca 12 bitar

Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
    • eller  1 dl farinsocker och  0.5 dl råsocker och  0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 st bananer
  • 100 g smör
    • eller  1 dl flytande margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.

Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.

Annas Bästa Banankaka

2013-01-26 Recept

Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna b…
 
NEW ZENA XMAS 3/4 BLOUSE
179,95 SEK
Inklusive moms
 
Style: 10089701 EAN: 5711641699113
- Stickad tröja med mönster över hela plagget.
- Ribbkant nertill och på ärmsluten.
- Rund halsringning.
- 3/4-ärmar.
- 9 cm långa slitsar på sidorna.
- Längd: 59,5 cm i storlek S.

FABRIC & CARE
100% Akryl

Stickad Tröja - Vero Moda

2013-01-15 Mode

NEW ZENA XMAS 3/4 BLOUSE 179,95 SEK Inklusive moms   Style: 10089701 EAN: 5711641699113 - Stickad tröja med mönster över hela plagget.- R…
Magdas kladdkaks recept är ett recept som gått i arv i några generationer. En kladkaka som passar perfekt till efetrrätten så som till fredagsmyset.
 

 
Tid: 20 minuters jobb + 30 min i ugnen
 6-8 portioner
 
Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°C.

Vispa ägg, socker  och vaniljsocker pösigt med elvisp.

Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Tillsätt mjölbkandningen under omrörning.

Smält försiktigt smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.

Häll försiktigt i det varma smöret i smeten och vispa med elvisp till en jämn och fin smet.

Grädda i 175°C i ca 30 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

 

Magdas Mumsiga Kladdkaka

2013-01-12 Recept

Magdas kladdkaks recept är ett recept som gått i arv i några generationer. En kladkaka som passar perfekt till efetrrätten så som till fredagsmyset. …