

Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.
Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
Sätt på ugnen på 175°C.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Tillsätt mjölbkandningen under omrörning.
Smält försiktigt smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.
Häll försiktigt i det varma smöret i smeten och vispa med elvisp till en jämn och fin smet.
Grädda i 175°C i ca 30 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.